Recente nieuwsberichten
Meer weergeven

October 3, 2019

September 25, 2019

September 12, 2019

June 6, 2019

Please reload

Cursus Cultuurlandschappen van Noord-Brabant – Het Groene Woud

16 Mar 2016

Cursus Cultuurlandschappen van Noord-Brabant – Het Groene Woud
dinsdag 17 mei tot en met donderdag 19 mei 2016

Vergroot uw kennis van de opbouw en ontstaansgeschiedenis van de cultuurlandschappen van Noord-Brabant en Het Groene Woud.

Driedaagse cursus in Oirschot met:
 12 colleges 8 workshops & veldpractica
 debatten
 dagexcursie

De cursus biedt een overzicht van de verscheidenheid aan landschappen van Noord-Brabant. Gerenommeerde landschapsspecialisten waaronder Theo Spek, Karel Leenders, Bert Maes en Henk Hiddink verzorgen colleges, veldpractica en workshops.

In de avonden vinden debatten en een Pecha Kucha plaats. De driedaagse cursus besluit met een busexcursie langs de Brabantse landschappen.In drie dagen leert de cursist over de laatste inzichten op het gebied van de landschapsgeschiedenis en kunt u tijdens veldpractica en workshops zelf aan de slag. De colleges bieden een overzicht van de opbouw en ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap én een blik op toekomst.

De cursusdag op 17 mei biedt de grote lijnen van de ontwikkeling van het Brabantse cultuurlandschap, op 18 mei is de benadering thematisch. Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen zal bijvoorbeeld spreken over methoden en technieken van de Landschapsbiografie. Tijdens workshops en veldpractica gaat de cursist zelf aan de slag met diverse onderzoekstechnieken zoals remote sensing - een digitale onderzoeksmethode met behulp van het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN), of het werken met toponiemen - veldnamen. Op de avonden staan de actuele ruimtelijke vraagstukken centraal met onder andere een debat over de toekomst van het Brabantse landschap en een avond met op Pecha Kucha gebaseerde presentaties.

Voor informatie kunt u terecht op de website of contactopnemen met Anne Wolff en/of Anita Pigmans
website: http://www.rug.nl/research/kenniscentrumlandschap/cursus_nn
mail:
cursus.landschap@rug.nl

 

 

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: info@historischegeografie.nl

​​​

© 2015 NHC