Recente nieuwsberichten
Meer weergeven

October 3, 2019

September 25, 2019

September 12, 2019

June 6, 2019

Please reload

Cultuurlandschappen van de wadden, cursus

2 Oct 2018

 

 

 

dinsdag 30 oktober 2018 t/m donderdag 1 november 2018

 

Driedaagse cursus in Dokkum met:
 12 colleges;
 meerdere veldpractica & excursies;
 debatten;
 dagexcursie.


De driedaagse kennis verdiepende cursus, georganiseerd door het Kenniscentrum Landschap en de Waddenacademie, biedt inzicht en overzicht van de cultuurlandschappen van het Waddengebied.

Gerenommeerde landschapsspecialisten waaronder Theo Spek en Meindert Schroor verzorgen colleges, veldpractica en excursies. Debatten en presentaties op de avonden geven de ruimte voor kennisuitwisseling tussen de deelnemers.
De colleges bieden een overzicht van de opbouw en ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap én een blik op toekomst.

De cursusdag op 30 oktober geeft de grote lijnen van de ontwikkeling van de Wadden, op 31 oktober is de benadering thematisch. De driedaagse besluit met een bus-excursie naar relatief onbekend Waddenlandschap.

In drie dagen leert de cursist over de laatste inzichten op het gebied van de landschapsgeschiedenis en kan tijdens veldpractica en workshops zelf
aan de slag.

De cursus is voor lokale en provinciale bestuurders en ambtenaren, medewerkers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van waterschappen, medewerkers van adviesbureaus en natuurbeheerders, medewerkers van waterschappen, medewerkers van natuur- en landschapsorganisaties, (landschaps)architecten, en studenten.

Locatie: De IJsherberg, Harddraversdijk 1, 9101 XA Dokkum

Voor informatie kunt u terecht op de websites of contact opnemen met Anne Wolff en/of Nynke Bender, cursus.landschap@rug.nl

 

Website:https://www.rug.nl/research/kenniscentrumlandschap/hoofdpagina/maatschappelijke_activiteiten/cursussen/


aanmelden: http://www.bit.ly/2NVysgg

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: info@historischegeografie.nl

​​​

© 2015 NHC