top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Topotijdreis, een geavanceerde kaartviewer


Op 18 februari 1815 werd het Topographisch Bureau opgericht. Sinds die datum verzamelt en ontsluit de Nederlandse overheid geografische informatie: bijvoorbeeld over de ligging van wegen, water, bebouwing en landbouwgrond. Later ging het Bureau verder onder de naam Topografische Dienst. In 2004 werd de Dienst onderdeel van het Kadaster. Hiermee haalde het Kadaster jarenlange ervaring met het verzamelen van geo-informatie in huis. Een resultaat om trots op te zijn: 200 jaar topografische kaarten van topniveau. Door nieuwe methoden en technieken hebben gebruikers nog meer plezier van deze kaarten. Om 200 jaar topografie te vieren is er tijdreis-app gemaakt. Ontdek met de app 200 jaar aan topografische gegevens van nederland!

Ga naar: http://topotijdreis.nl/ en verbaas je over de eenvoud van dit programma!

962 weergaven0 opmerkingen
bottom of page