top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Erfgoedatlas Nunspeet


In de gemeente Nunspeet zijn alle Veluwse landschappen vertegenwoordigd en deze erfgoedatlas brengt deze boeiende landschapsgeschiedenis in kaart

Van alle Nederlandse landschappen herbergt de Veluwe misschien wel de meeste geheimen. Voor veel mensen is de Veluwe een ongerept natuurgebied. In werkelijkheid is het een van oudste cultuurlandschappen van Nederland – een landschap dat sinds de prehistorie generatie op generatie is veroverd en bewoond, en steeds weer werd verlaten.

De gemeente Nunspeet is de Veluwe in het klein. Alle Veluwse landschappen zijn er te vinden. Een team van deskundigen uit monumentenzorg, archeologie en historisch landschap heeft de geheimen van de Veluwe stap voor stap ontrafeld. Ze hadden daarbij de enthousiaste medewerking van streekkenners en bewoners uit Vierhouten, Elspeet, Nunspeet en Hulshorst. De Erfgoedatlas Gemeente Nunspeet laat zien wat er van de rijke geschiedenis nog zichtbaar is in het huidige landschap, van malebossen en stuifzanden tot dansende beuken en locomotiefhuisjes.

Uit het Woord Vooraf: “. . . Deze Atlas vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de noordwestelijke Veluwe, van de mensen die er gewoond en geleefd hebben, en van de schitterende landschappen waarvan we ook tegenwoordig nog kunnen genieten. Niet voor niets trekt de gemeente Nunspeet jaarlijks honderdduizenden toeristen . . .” (ir. D.van Hemmen, Burgemeester Nunspeet).

Boek 264 pagina’s, gebonden, 29,5 x 38 cm (atlasformaat!), 225 illustraties in kleur en zwart-wit, Nederlands, ISBN 978 94 6262 058 2, € 35,- Auteurs: Hans Bleumink en Jan Neefjes van Bureau Overland

35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page