Zoeken
  • NHC

Filosofische wandelingen


“Wandelen en onderwijl je kijk op het landschap verdiepen”

Binnen en buiten zijn meer gescheiden dan ooit. Buiten is bovendien niet zomaar ‘natuur en landschap’, het is een voortzetting van de moderne organisatie met andere middelen. Al wandelend kunnen we de grenzen tussen de binnen- en buitensferen verkennen en de tegenstelling verzachten.

In deze filosofische wandelgids neemt Eric Brinckmann u mee naar buiten. Hij koppelt tien uiteenlopende Nederlandse landschappen aan historische thema's en laat zien hoe het denken zich in de loop der eeuwen heeft verhouden tot de ruimte van stad, natuur en landschap.

‘Filosofische wandelingen’ is een inspirerende gids voor iedereen die houdt van de natuur, wandelen, kunst, geschiedenis en filosofie. Eric Brinckmann, Filosofische wandelingen, KNNV Uitgeverij, ISBN 9789050114844, € 24,95

Eric Brinckmann studeerde rechten en filosofie. Hij werkte bij onderwijsinstellingen, adviesbureaus en in landschapsprojecten. Hij schrijft graag over filosofie en landschap en is directeur van landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen.

#boek

18 keer bekeken

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: info@historischegeografie.nl

​​​

© 2015 NHC