top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Filosofische wandelingen


“Wandelen en onderwijl je kijk op het landschap verdiepen”

Binnen en buiten zijn meer gescheiden dan ooit. Buiten is bovendien niet zomaar ‘natuur en landschap’, het is een voortzetting van de moderne organisatie met andere middelen. Al wandelend kunnen we de grenzen tussen de binnen- en buitensferen verkennen en de tegenstelling verzachten.

In deze filosofische wandelgids neemt Eric Brinckmann u mee naar buiten. Hij koppelt tien uiteenlopende Nederlandse landschappen aan historische thema's en laat zien hoe het denken zich in de loop der eeuwen heeft verhouden tot de ruimte van stad, natuur en landschap.

‘Filosofische wandelingen’ is een inspirerende gids voor iedereen die houdt van de natuur, wandelen, kunst, geschiedenis en filosofie. Eric Brinckmann, Filosofische wandelingen, KNNV Uitgeverij, ISBN 9789050114844, € 24,95

Eric Brinckmann studeerde rechten en filosofie. Hij werkte bij onderwijsinstellingen, adviesbureaus en in landschapsprojecten. Hij schrijft graag over filosofie en landschap en is directeur van landgoed Het Lankheet bij Haaksbergen.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page