top of page
Zoeken
  • RCE en STOWA, samenwerken bij beekherstel

Samenwerken bij beekherstel


Erfgoed meenemen in het waterbeheer, van last naar lust, verslag bijeenkomst op 14 december 2015. De geschiedenis van Nederland is onlosmakelijk verbonden met het water. Waterbeheerders zouden daar bij het uitvoeren van hun werk (zoals baggeren en beekherstel) meer rekening mee moeten houden. Anders kan er waardevol erfgoed verloren gaan. Maar hoe doe je dat als waterbeheerder? En wat levert het op? Tijdens een speciale dag over cultuurhistorie, archeologie en waterbeheer kwamen er tal van inspirerende antwoorden op die vragen. De dag was georganiseerd door Unie van Waterschappen, SIKB, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA). Susan Lammers van RCE en Joost Buntsma van STOWA ondertekenden deze dag een samenwerkingsovereenkomst die ervoor moet gaan zorgen dat erfgoed beter wordt meegenomen in beekherstelprojecten.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page