top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

VEEN! Wintermiddag NHC


vrijdag 19 februari Het bestuur van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nodigen u van harte uit voor de Wintermiddag van 2016. Deze netwerkdag vindt plaats op vrijdag 19 februari, van 13:00 tot 17:00 uur bij de RCE te Amersfoort.

Deze middag staat het veenlandschap centraal en passeren verschillende onderzoeken, reconstruties, strategieën, beheer en meer de revue. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel moet u zich van te voren opgeven.

Programma Wintermiddag

13:00 Welkom en introductie op het onderwerp door de voorzitter van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap, Hans Renes; 13:15 Marinus Kooiman en Dolf Bekius, Cultuurhistorische Projecten: Karakterisering van de Nederlandse veenontginningen; 13:45 Jeroen Zomer, RUG: Middeleeuwse veenontginningen en waterbeheer in het voormalige Hunzebekken , Noordoost-Friesland, Groninger Westerkwartier en Kop van Drenthe; 14:15 Michel Lascaris, RCE: Waterstaatkundige infrastructuur van verveningen; 14:45 Dennis Worst, RUG: Reconstructie van Middeleeuwse veensystemen in Zuidoost-Friesland;

15:15 Pauze

15:45 Mireille Dosker, Landschap Noord-Holland: Beheer van veenweiden, op weg naar een duurzame toekomst voor een waardevol cultuurlandschap; 16:15 Henk van Hardeveld, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: strategieën voor een veranderend landschap, over waarden, kosten en baten;

16:45 Menne Kosian, RCE, Landschapsatlas in ontwikkeling, de nieuwe kaartlaag militair erfgoed. 16:55 Afsluiting en borrel in het restaurant van RCE.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page