top of page
Zoeken
  • Kees Lever

Nationale Parken


Geachte heer / mevrouw,

Nederland heeft prachtige natuurgebieden en een indrukwekkend cultuurlandschap. Die bepalen mede de identiteit van Nederland. Daar mogen we trots op zijn. De parels daarvan noemen we Nationale Parken, Nederland telt er maar liefst 20! Maar ze zijn vaak onbekend. Daarom wil het Programma Nationale Parken dat het Ministerie van Economische Zaken met meerdere partners heeft opgezet, van de Nederlandse Nationale Parken een nog sterker merk maken. Met aantrekkingskracht voor binnen- en buitenlandse toeristen.

Daarover willen we graag met u in gesprek: welke gebieden in Nederland kunnen we met recht en reden Nationaal Park van Wereldklasse noemen? En hoe kunnen we de natuur in deze Nationale Parken blijvend beschermen, of zelfs nog ontwikkelen, terwijl we tegelijkertijd de topnatuur in deze gebieden benutten, en verbinden met de sociaal-economische ontwikkeling in de regio?

Om daarover in discussie te gaan, start vanaf 8 februari een open dialoog over de toekomst van de Nationale Parken van Wereldklasse. We willen u uitnodigen om ook uw mening te geven. Ga daarvoor naar de website http://www.nationaleparkenwereldklasse.nl of op twitter @NationaleParken en doe mee!

Kees Lever

Programmadirecteur Nationale Parken

Ministerie van Economische Zaken


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page