top of page
Zoeken
  • BOEi

Herbestemming Landgoed Singraven


Woningbouw en herbestemming redden Landgoed Singraven

BOEi zal van 2016 tot ca. 2023 samen met landgoedeigenaar Stichting Edwina van Heek een tiental nieuwe woningen op Landgoed Singraven realiseren, door oude boerderijen en schuren te herbestemmen en nieuwe woningen te bouwen. Dit maakt deel uit van een plan om de cultuurhistorie van het landgoed te versterken, te investeren in rustgevende en interessante natuur, en de exploitatie van het landgoed gezond te houden. Landgoed Singraven is een 600 jaar oud en 450 hectare groot landgoed gelegen langs de Dinkel dicht bij het Twentse dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende koetshuis en de eeuwenoude watermolen. Het is zoeken hoe de nieuwe functies hier een plaats krijgen, vertelt Paul Scholten van BOEi, terwijl ook de natuur wordt versterkt en het cultuurhistorische karakter behouden blijft. "Er is een begin gemaakt met de voorbereiding voor het bestemmingsplan en als eerste is boerderij Erve Schiphorst wind- en waterdicht gemaakt. Daarnaast is er een studie naar de landschappelijke inpassing van de gebouwen opgesteld en zijn we bezig met de architectuurvisie." Meer informatie: Paul Scholten, E: p.scholten@BOEi.nl, T: 06 294 392 02

51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page