top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Symposium Landschap RUG 2016


Na het succes van het Eerste Landschapssymposium in 2013 nodigt het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen u van harte uit om deel te nemen aan het Tweede Landschapssymposium op woensdag 20 april 2016! Tijdens het eerste symposium heeft u kennis gemaakt met onderzoek van studenten, onderzoekers en medewerkers. Nu drie jaar later is er sprake van een nieuwe oogst aan interessante studies en lopend onderzoek. Het gaat onder andere om onderzoek naar de opbouw, ontstaansgeschiedenis en actuele problematiek van landschappen in Nederland en daarbuiten. Ook zijn in samenwerking met andere instellingen diverse meerjarige onderzoeksprojecten en -programma’s gestart en is in samenwerking met Landschapsbeheer Nederland een nieuwe interactieve website Leestekens van het Landschap ontwikkeld.

Voor het Tweede Landschapssymposium is een selectie gemaakt uit het nieuwste landschapsonderzoek van het Kenniscentrum Landschap. U kunt kiezen uit een gevarieerd programma met tien lezingen en zes excursies. Maak (nader) kennis met koloniën, kinkenwegen en kampongs. Ga mee op een Landschapsbiografische zwerftocht of terug naar de negentiende eeuw tijdens de excursie Adorp door de bril van 1832, of wat dacht u van de handen uit de mouwen tijdens Vieze handen, natte voeten? Daarnaast biedt de dag ruime gelegenheid om collega’s van andere onderzoeksinstellingen, overheden, landschaps- en erfgoedorganisaties te ontmoeten.

Programma U kunt het volledige programma vinden op: http://www.rug.nl/research/kenniscentrumlandschap/ . Wij zien u graag op woensdag 20 april 2016! Opgave U kunt zich opgeven via http://goo.gl/forms/80MsFrpL89. Het door u gekozen programma ontvangt u bij de ontvangst op woensdag 20 april 2016. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page