top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Oogst van het Krijtland


Vrijdag 10 juni wordt in Chateau St. Gerlach (Valkenburg a/d Geul) het boek Oogst van Het Krijtland gepresenteerd.

Het betreft het vierde en laatste deel van een serie over het beheer en behoud van kleine landschapselementen, over oude groenbeheertechnieken ten behoeve van oogst van onze streeklandschappen. Hierbij staat het ambacht zelf veelal centraal. Dus de wijze waarop hagen werden gevlochten, boomgaarden gesnoeid, Leibomen werden onderhouden, dat soort zaken.

Eerdere delen zijn verschenen over de Zandgronden, de Veenlandschappen, het rivierengebied en de Kust. Het idee bestaat om ze nog eens te bundelen, zodat men alle informatie over heel Nederland bij elkaar heeft.

Zie http://www.peredour.nl/uitgaven.html


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page