top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Platform Groen Erfgoed


Noteer vast in uw agenda: het Platform Groen Erfgoed op woensdagmiddag 5 oktober 2016 van 13.30 tot 17.00 uur.

Met als thema: Van opdrachtgever tot hovenier: kennisoverdracht bij onderhoud en beheer. Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort Restauratie van groen erfgoed mag op een brede belangstelling rekenen terwijl het dagelijks onderhoud onderbelicht blijft. Onterecht, want de beheerder bepaalt het beeld van de groenaanleg. Het onderhoud en beheer van historische tuinen en parken beslaat een breed werkveld, een werkveld in beweging. Van goed ingevoerde liefhebbers tot professionele uitvoerders: het onderhoud van historische tuinen en parken wordt uitgevoerd door eigenaar, tuinman, tuinbaas, hovenier, beheerder, vrijwilliger of een combinatie. Relatief nieuw is de uitbesteding van het werk via onderhoudsbestekken en het gebruik van digitale beheersystemen. Op 5 oktober staan kennis- en informatieoverdracht en de kwaliteit van het onderhoud centraal op het Platform Groen Erfgoed.


12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page