top of page
Zoeken
  • bron NVTL

Investeren in landschap


Investeren in landschap broodnodig voor boer, biodiversiteit en beleving.

De Europese en nationale subsidieregelingen voor agrarisch natuurbeheer zijn de afgelopen jaren zeer beperkt gericht geweest op landschapsdoelen. Daardoor hebben die regelingen tot nog toe nog weinig bijgedragen aan de kwaliteit van het Nederlandse landschap. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek verricht bij LandschappenNL in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Om de effectiviteit voor landschap te optimaliseren, is het van belang dat naast sturing op biodiversiteit ook landschapsdoelen worden meegenomen. Het onderzoek is begeleid door dr. J. Renes van de Universiteit Utrecht.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page