top of page
Zoeken
  • A. Haytsma

Het landschap in de nationale parken


De kracht van het ontwerp, het landschap in de nationale parken.

Wageningen University, Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) organiseren een inspiratiemiddag. Op vrijdagmiddag 2 september a.s. presenteren nationale en internationale grootheden hun visies op de mogelijkheden om via slim ontwerpen bij te dragen aan de realisatie van Nederlandse nationale parken van wereldklasse. Eregasten die middag zijn Adriaan Geuze en Amerikaan Charles Birnbaum. De bijeenkomst is bedoeld als inspiratie voor het programma naar nationale parken van wereldklasse, een programma dat op dit moment wordt uitgevoerd onder leiding van het Ministerie van Economische Zaken. De internationale sprekers komen uit het Unesco Man and Biosphere reserve Elbetal, uit Groot Brittannië, de Thames Landscape Strategy en Charles Birnbaum is oprichter en CEO van de Cultural Landscape Foundation uit de USA en was daarvoor 15 jaar hoofd van The Historic Landscape Initiative van de National Park Service. Verder zullen landschapsarchitect Adriaan Geuze, programmadirecteur Kees Lever (programma nationale parken van wereldklasse, ministerie van Economische Zaken) en de directeuren van Staatsbosbeheer en RCE, Sylvo Thijsen en Cees van ’t Veen met elkaar en met de sprekers een dialoog aangaan over nieuwe perspectieven voor nationale parken in Nederland. Daarnaast presenteert een groep internationale studenten in een vrolijke parade hun bevindingen van de Masterstudio ‘Fabulous Four’, landscape architecture for national parks, die zij afgelopen maanden gevolgd hebben onder leiding van Adriaan Geuze, Sven Stremke en Marinke Steenhuis. De bijeenkomst start om 13.30 uur en vindt plaats in de gedeelde thuishaven van Staatsbosbeheer en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 in Amersfoort.

Programma 13.30 welkom en Openingsinterview; 13.35 Dhr. Prüter , Unesco Man and Biosphere; 13.55 Dhr. C. Birnbaum, dir Landschap en Erfgoed, National Parc Service. 14.25 PAUZE 14.55 De Vrolijke Parade, studenten , interview door Marinke Steenhuis; 15.15 Adriaan Geuze, zet analyse neer en reageert op studenten; 15.45 Kees Lever, ministerie EZ; 15.55 Afsluiting Sylvo Thijsen (dir. Staatsbosbeheer en Cees van 't Veen (dir. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). 16.00 Hapje en drankje.

De voertaal deze middag is Engels.

U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven via deze link: http://cultureelerfgoed.nl/node/2345


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page