top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Platform Utrechtse Buitenplaatsen


Op donderdagmiddag 17 november 2016 is het zover: voor de vijfde keer organiseert het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB) haar jaarlijkse symposium! Het belooft een interessant lustrum te worden. Voor het eerst is het thema in nauwe samenwerking met een van de deelnemende partijen in het PUB, de gemeente Stichtse Vecht, tot stand gekomen. Ook de locatie waar een herbestemmingsopgave speelt, de Priorij Emmaus op landgoed Doornburgh in Maarssen, zal zeker bijdrage aan een bijzonder symposium.

Onder de titel 'Zien en gezien worden', geïnspireerd door de vele theekoepels langs de Vecht, zal de rol van de gemeente als verbindende factor tussen alle partijen in de spotlights staan. Hoe ziet de gemeente mogelijkheden om, rekening houdend met cultuurhistorie bij ruimtelijke ontwikkelingen, de eigenaren te faciliteren bij de planvorming voor het rendabel houden van de buitenplaats? Welke kansen ziet de eigenaar? Wordt er van de diverse kanten ingezien wat er nodig is om tot behoud van het bijzondere erfgoed te komen? Flexibiliteit, creativiteit, integraal denken en het zoeken naar verbinding, zijn daarbij van essentieel belang.

Aan de hand van lezingen, pitches en een gesprek met wethouders uit diverse gemeenten zal het thema verder worden uitgediept. In workshops wordt aandacht besteed aan de diverse opgaven die spelen op een buitenplaats, zoals herbestemming, het toevoegen van nieuwe functies, uitbreiding of zelfs het realiseren van een nieuwe buitenplaats op oude grond, waarbij ook de verschillen in eigenaarschap tot hun recht komen.

En als vanouds zal er volop gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten, te netwerken en de unieke locatie te bekijken.

Zet 17 november alvast in uw agenda!

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Wietske Dubelaar, tel. 030-6569000 of Marianne Visser tel. 030-2205534.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page