Zoeken
  • Marco de Haas

Geopark Rijn Maas


De Rijn Maas delta is een wereldwijd uniek gebied waar twee grote continentale Europese rivieren bij elkaar komen en uitstromen naar de zee. Een vruchtbaar gebied met een grote verscheidenheid in landschap, natuur en cultuur. Lange tijd heeft de mens zijn stempel kunnen drukken op de loop de rivieren, maar hierin zijn de afgelopen decennia grote veranderingen gekomen. De delta beweegt naar meer een evenwicht tussen mens en natuur, een klimaat adaptief gebied waarin de mensen veerkrachtiger zullen worden om hierin te kunnen blijven leven. Juist deze dynamiek in de delta maakt dat het toeristisch heel aantrekkelijk is om bezoekers te ontvangen en hen de verhalen van het verleden, heden en toekomst van delta te laten ervaren.

Op woensdag 15 maart gaan wij tijdens de HollandDelta WWIC Conference aan de slag met het platform aspiring UNESCO Global Geopark.

Wij nodigen je van harte uit om je te laten inspireren, mee te denken en praten.

Wil je meer weten over het programma klik hier.

marco de haas| marco.dehaas@outlook.com | M +31(0)6 38930099


0 keer bekeken

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: info@historischegeografie.nl

​​​

© 2015 NHC