top of page
Zoeken
  • Florette Tiemersma Programmadirecteur Nationale

Festival of change


Uitnodiging Festival of Change, Programma Nationale Parken, 18 mei Hieronder vindt u de uitnodiging voor het Festival of change van het Programma Nationale Parken op 18 mei. In de ochtend is er een hele interessante workshop, waarbij Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer) een gesprek leidt en met Berno Strootman (Strootman landschapsarchitecten en rijksadviseur) en Kim Wilkie (landschapsarchitect uit Groot Brittannië) in gesprek gaat over belang van ruimtelijke kwaliteit, landschap, ontwerp en erfgoed in Nationale Parken. Kim Wilkie is in Engeland een gevierd landschapsarchitect die onder meer de Thames Landscape Strategy heeft gemaakt. 's Middags is Wilkie ook spreker in het plenaire deel van het festival. Bij aanmelden op de site kan gekozen voor een workshop, bovengenoemde workshop wordt alleen in de ochtend gegeven en heet: "Wat zijn dé ruimtelijke opgaven bij uitwerking bidbooks van de nationale parken?"

Inhoud: In deze workshop met Berno Strootman (directeur van Strootman Landschapsarchitecten en tevens Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, als Rijksadviseur 'shareholder' van het Programma Nationale Parken van Wereldklasse) en Kim Wilkie (landscape strategy voor de Thames) zoeken we naar antwoorden over het ontwikkelen van ruimtelijke kwaliteit in Nationale Parken van Wereldklasse. Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer) begeleidt de discussie. Ruimtelijke kwaliteit is één van de grote opgaven voor de nieuwe nationale parken. Maar wat is de best passende ruimtelijke kwaliteit? Hoe zet je ontwerp daar voor in? En wie moet er hoe voor zorgen dat we dat die ruimtelijke kwaliteit ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Uiteraard is er ruimte voor gesprek met de deelnemers in de zaal!

Aanmelden en info over het festival: Op 18 mei organiseert het Programma ‘Naar Nationale Parken van Wereldklasse’ het Festival of Change in Fort Voordorp. Met groot genoegen nodig ik u uit hierbij aanwezig te zijn! Sinds het Festival of Inspiration in maart vorig jaar is er veel beweging op gang gekomen rondom nationale parken. De verkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ heeft energie en inspirerende plannen opgeleverd. Shareholders, gebieden, terreinbeheerders, ondernemers en vele andere betrokkenen werken samen om op grotere ruimtelijke schaal gebieden te ontwikkelen. De samenhang tussen natuur, landschapsecologische waarde, cultuur en sociaal-economische kracht staat daarbij centraal. Ook is een sterk merk voor Nationale Parken ontwikkeld dat wij graag aan u presenteren op 18 mei.

Meld u via de site aan: Festival of Change Op het festival is veel te beleven. Tijdens het ochtendgedeelte gaat Staatssecretaris van Dam in gesprek met de 4 winnaars van de publieksverkiezing over kansen en uitdagingen. Tijdens een aantal interactieve festivalsessies kunt u meepraten over bijvoorbeeld bezoekerscentra van de toekomst, de economische waarde van nationale parken en innovatieve samenwerkingsvormen op educatief en belevingsgebied. In de middag zal Olaf Vugts, directeur Imagineering van de Efteling, ons meenemen in de wereld van beleving gekoppeld aan nationale parken. De Britse gerenommeerde landschapsarchitect Kim Wilkie maakt het verhaal van het gebied zichtbaar in het landschap. Hij geeft zijn visie op landschap in relatie tot ruimtelijke kwaliteit en beleving. Op de belevingsmarkt kunt u de hele dag door terecht voor vernieuwende initiatieven en belevingen. Zo zorgt i4nature voor een ‘natuurlijk’ podium waar o.a. jongeren hun ideale belevingsconcept voor een nationaal park presenteren. Ondernemers zoals de Nature Game tonen hun nieuwe concepten en een muzikale bijdrage maakt de sfeer compleet. Houdt de festivalsite in de gaten voor de actuele lijst van deelnemers aan de belevingsmarkt! Tot slot is er uiteraard uitgebreid de tijd om elkaar te ontmoeten. Het programma

9.30 uur Inloop en belevingsmarkt 10.15 uur Plenair ochtendprogramma * Opening met dagvoorzitter Anouschka Laheij * Speech staatssecretaris Martijn van Dam * Toelichting op het merkontwikkelingstraject door Marc van Eck, Business Openers * In gesprek met de 4 winnaars van de publieksverkiezing 11.25 uur Ronde 1 festivalsessies 12.15 uur Lunch op de belevingsmarkt 13.30 uur Ronde 2 festivalsessies 14.30 uur Plenair middagprogramma * Keynotespeakers Olaf Vugts, directeur Imagineering Efteling en Kim Wilkie, landschapsarchitect (UK) * Aansluitend netwerkborrel op de belevingsmarkt Wanneer: Donderdag 18 mei 2017, ontvangst vanaf 9.30 uur Waar: Fort Voordorp, Voordorpsedijk 28b, 3737 BK GROENEKAN (er rijden pendelbussen vanaf Station Utrecht-Overvecht) Deelname: Gratis Organisatie: Programma 'Naar Nationale Parken van Wereldklasse' Contact: Ministerie van Economische Zaken: Programma NPW. Email: festivalNP2017@minez.nl<mailto:festivalNP2017@minez.nl> Twitter: @NationaleParken<https://twitter.com/nationaleparken> Facebook: Mooiste Natuurgebied van Nederland<https://www.facebook.com/PublieksverkiezingMooisteNatuurgebied/?fref=ts> #nationaleparken


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page