top of page
Zoeken
  • Stichting Erfgoed op Weg

Tachtig jaar autosnelweg


Studiemiddag

Woensdag 14 juni 2017, 13.30 – 17.00 uur

Hoofdkantoor ANWB, Den Haag

"Veilig en snel", omgaan met de erfenis van 80 jaar autosnelweg

De Stichting Erfgoed op Weg grijpt het definitief verdwijnen van de praatpaal in Nederland aan om een middag te organiseren waarin de snelweg en in het bijzonder de veiligheid op en rond de snelweg centraal staat.

Door middel van lezingen, filmbeelden en interviews wordt een beeld geschetst van het verleden, het heden en de toekomst van onze snelwegen. Uiteraard zal de praatpaal bijzondere aandacht krijgen maar ook andere communicatiemiddelen voor snelweggebruikers komen aan bod.

De middag is bedoeld voor iedereen die professioneel betrokken is bij de aanleg en inpassing van snelwegen en met verkeersveiligheid maar ook voor eenieder met historische belangstelling voor de snelweg als onmisbare en bijzondere infrastructuur die zich de afgelopen tachtig jaar enorm ontwikkeld heeft en dat een flinke stempel drukt op het landschap en ons leven.

Sprekers:

- ing. René Walhout (Rijkswaterstaat en autosnelwegen.nl) over de geschiedenis en ontwikkeling van de snelweg

- dr.ir. Wim Nijenhuis (oud-docent en mede-auteur van De diabolische snelweg) over de snelweg in het landschap

- dr. Hans Buiter (historicus ANWB) over de geschiedenis van de praatpaal

- ir. Chrétien Gerrits (ontwerper bij Material TAT, Adviesburo voor Produkt-Marktontwikkeling) over het afscheid van de praatpaal met een verrassende data-analyse van de nieuwe situatie.

het ontwerp van de ‘1994’ praatpaal en de lessen die daaruit te trekken zijn

- dr. Henk Stipdonk (SWOV) over de toekomst van de snelweg

Deelname kost 15 euro. Aanmelden kan – tot 8 juni - via de secretaris van de Stichting Erfgoed op Weg, Fons Alkemade: 06-53540283 of secretaris@erfgoedopweg.nl. Na aanmelding en betaling zal begin juni het volledige programma worden toegestuurd.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page