top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Docent cultuurhistorie bij Ministerie van Defensie


Onze krijgsmacht beschermt vrede en vrijheid wereldwijd. Hierbij is het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de cultuurhistorische en cultureel-maatschappelijke achtergronden van de gebieden waar we missies uitvoeren. Als docent cultuurhistorie speel jij hierin een cruciale rol.

Je verricht wetenschappelijk onderzoek en treedt op als gastdocent cultuurhistorische achtergronden en informatie (CAI) aan de nationale en internationale militaire instituten. Daarvoor voer je (deel)studies uit naar cultuurhistorische en cultureel-maatschappelijke achtergronden van inzetgebieden van de Nederlandse strijdkrachten. De resultaten van deze studies gebruik je om lesprogramma’s en –materiaal te ontwikkelen, actualiseren en evalueren.

Als gastdocent CAI houd je presentaties in het kader van instructies of opleidingen voor vredesoperaties en andere opleidingen binnen verschillende krijgsmachtdelen. In voorkomend geval doceer je ook bij internationale hoofdkwartieren. Om je expertise steeds verder te ontwikkelen, bouw en onderhoud je een eigen netwerk van contacten binnen en buiten Defensie.

342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page