top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Omhoog met het veen!


Slotsymposium: Omhoog met het Veen

Op 12 oktober a.s. organiseert Landschap Noord-Holland samen met onderzoeksinstituut B-Ware een symposium over de onderzoeksresultaten van het project “Omhoog met het Veen” waarvoor u van harte bent uitgenodigd. Alle experimenten rond dit onderzoek zijn afgerond en de eindconclusies worden met u gedeeld. Het volledige programma, met onderwerpen en sprekers, treft u hieronder.

PROGRAMMA

09.45 uur - Ontvangst 10.15 uur - Opening door Ernest Briët, directeur Landschap Noord-Holland; 10.30 uur - Inrichting onderzoeksgebied door drs. Bas van de Riet van Beware; 11.00 uur - Veenmosteelt in het veenweidegebied: knelpunten en kansen door drs. Eva van den Elzen - Radboud Universiteit; 11.30 uur - Toelichting Innovatie Programma Veen door Roel van Gerwen - Programmamanager IPV; 12.00 uur - Lunch met veldbezoek; 13:30 uur - Beheergericht Onderzoek naar de Maakbaarheid van Veen door prof. dr. Leon Lamers - Radboud Universiteit; 14.15 uur - Pauze 14.30 uur - Veenbehoud: noodzaak alternatieven & verdienmodellen, ervaringen uit veenvernattingsprojecten elders in Europa door Prof. Dr. H. C. Hans Joosten, Ernst-Moritz-Arndt- Universität Greifswald,afdeling Peatland Studies & Palaeoecology; 15.15 uur - Afsluiting door Ernest Briët, directeur Landschap Noord-Holland Start borrel 16.30 uur - Einde Locatie: Natuurgebied Het Ilperveld, Kanaaldijk 32a, 1121 NX Landsmeer. De ruimte in Het Ilperveld is beperkt. Het is noodzakelijk om u aan te melden. Dat kan via onze website. Aanvang: 10.00 uur - 17.00 uur. Datum: 12 oktober 2017.


159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page