Zoeken
  • NHC

De Iconische Snelweg


Studiemiddag

Vrijdag 8 juni 2018, 13.30 – 17.15 uur

BOVAG, Bunnik

Op 8 juni 2018 vindt een bijeenkomst plaats met lezingen, filmbeelden en verhalen die een beeld geven van verleden, heden en toekomst van onze autosnelwegen. De A12, de oudste snelweg in Nederland, zal daarbij de rode draad vormen.

De middag is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij de aanleg en inpassing van autosnelwegen. Snelwegen vormen een bijzondere infrastructuur die zich de afgelopen tachtig jaar enorm heeft ontwikkeld en een flinke stempel drukt op ons leven en landschap.

De middag wordt georganiseerd door ‘Erfgoed op Weg’. Deze stichting is opgericht om de belangstelling voor het motorvoertuig-gerelateerde erfgoed te bevorderen.

Sprekers

- René Walhout, Rijkswaterstaat, beheerder van autosnelwegen.nl over de ontwikkeling van de snelweg;

- Wim Nijenhuis, mede-auteur van De diabolische snelweg, over de snelweg in het landschap;

- Hans Buiter, verenigingshistoricus ANWB, over het ontwerp en het gebruik van de A12;

- Jan Willem de Jager, Rijkswaterstaat, over Regenboogroutes, Snelweg-panorama’s en de toekomst van de snelweg

Deelnamekosten: 15 euro. Aanmelden kan tot 1 juni via de secretaris van de Stichting Erfgoed op Weg, Fons Alkemade: 06-53540283 of secretaris@erfgoedopweg.nl.

#snelwegenautosnelwegen

114 keer bekeken

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: a.haytsma@gmail.com

​​​

© 2015 NHC