top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Verdedigingserfgoed in beweging


Het platform Verdedigingserfgoed van de 20ste eeuw op dinsdag 30 oktober heeft als titel ‘Verdedigingserfgoed in beweging; waar ligt de grens bij verplaatsingen?’, over het verplaatsen van militair erfgoed. De dag start in het gemeentehuis Nieuwegein. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. In de huidige opgaven binnen de ruimtelijke ordening komt het soms voor dat erfgoed in het gedrang is. Voor militair erfgoed is dat extra uitdagend: het is moeilijk her te bestemmen, moeilijk te verplaatsen en maakt altijd deel uit van een groter geheel. Op 30 oktober 2018 bezoeken we drie objecten die de opmaat geven voor de dag. Daarna wisselen we inhoudelijk met u van gedachten over de (on)mogelijkheden van verplaatsingen van militair erfgoed. Dat doen we aan de hand van drie lezingen, elk vanuit een ander perspectief. We zien u graag op 30 oktober 2018 om 09:30 in het gemeentehuis van Nieuwegein!

Locatie: Raadzaal Gemeentehuis Nieuwegein. Bezoekadres: Stadsplein 1, 3431 LZ Nieuwegein.

Voor wie: De platformdag is voor iedereen die zich bezighoudt met militair erfgoed en in het verleden, heden of de toekomst te maken heeft gehad of gaat krijgen met het verplaatsen van militair erfgoed. U kunt deze mailing ook doorsturen met de knop rechtsonder ‘mail een relatie’.

Meer informatie: Marc Stappers, m.stappers@cultureelerfgoed.nl Met vriendelijke groet, Mevrouw Sleijpen, Gemeente Nieuwegein; Mevrouw Van Niekerk, Stichting Liniebreed Ondernemen; De heer Neisingh, Stichting Menno van Coehoorn; De heer Boissevain, Rijksvastgoedbedrijf; De heer Smid, Bunkerpictures; De heer Stappers, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page