Zoeken
  • NHC

Publiekspresentaties op kastelen


Het platform Kastelen & Buitenplaatsen van vrijdagmiddag 30 november gaat over de publiekspresentaties op kastelen, buitenplaatsen, tuinen en parken en in hoeverre wetenschappelijk onderzoek daarin tot uitdrukking komt.

Welk beeld hebben wij van tijdvakken als de Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd, van het leven op het kasteel en van het gebruik van het landgoed en strookt dat beeld met recent onderzoeksresultaten?

Welk verhaal vertellen publiekspresentaties? Heeft het publiek eigenlijk wel behoefte aan ‘de waarheid’, of zien zij graag een ‘geromantiseerd’ beeld? En... is dat erg? In verschillende lezingen zal nader op deze en andere vragen worden ingegaan.

Dit platform wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam, de NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats, de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Locatie

Rijksdienst voor het Cultureel Efgoed, Smallepad 5 Amersfoort.

Datum

Vrijdagmiddag 30 november 2018 aanvang 13:30

Aanmelden Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden: dat kan via deze link:

https://cultureelerfgoed.nl/node/1069016

#publiekspresentaties #kastelen

112 keer bekeken

Het Netwerk Historisch Cultuurlandschap is een netwerk van personen die zich beroepshalve of vanuit hun persoonlijke belangstelling interesseren voor het Nederlandse Historische Cultuurlandschap.

Contact

 

Arne Haytsma
Telefoon: ​06 51 26 13 04

E-mail: a.haytsma@gmail.com

​​​

© 2015 NHC