top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Publiekspresentaties op kastelen


Het platform Kastelen & Buitenplaatsen van vrijdagmiddag 30 november gaat over de publiekspresentaties op kastelen, buitenplaatsen, tuinen en parken en in hoeverre wetenschappelijk onderzoek daarin tot uitdrukking komt.

Welk beeld hebben wij van tijdvakken als de Middeleeuwen en de Nieuwe Tijd, van het leven op het kasteel en van het gebruik van het landgoed en strookt dat beeld met recent onderzoeksresultaten?

Welk verhaal vertellen publiekspresentaties? Heeft het publiek eigenlijk wel behoefte aan ‘de waarheid’, of zien zij graag een ‘geromantiseerd’ beeld? En... is dat erg? In verschillende lezingen zal nader op deze en andere vragen worden ingegaan.

Dit platform wordt georganiseerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit van Amsterdam, de NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats, de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Locatie

Rijksdienst voor het Cultureel Efgoed, Smallepad 5 Amersfoort.

Datum

Vrijdagmiddag 30 november 2018 aanvang 13:30

Aanmelden Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden: dat kan via deze link:

114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page