top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Verdedigingserfgoed


Verkenning

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) doet een verkenning naar het militaire erfgoed in Nederland tussen 1815 en 1989. De eerste bevindingen zijn samengevat in het rapport ‘Op verkenning: twee eeuwen militair erfgoed in het vizier’. Het rapport is opgebouwd rond 10 verhaallijnen die de militaire geschiedenis in het genoemde tijdvak voor het voetlicht brengen. Deze verhalen komen echter veel meer tot leven als zij ook verteld kunnen worden bij een passende locatie: een gebouw, terrein, landschap of een (museum)collectie.

Platform Verdedigingserfgoed

Het eerste platform Verdedigingserfgoed van de twintigste eeuw in het nieuwe jaar vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 bij de RCE in Amersfoort. We leggen de eerste locaties graag aan u voor en bespreken we de volgende vragen met u: Wat zijn de meest sprekende toonbeelden in de volle breedte van onze onderzoeksperiode? Aan welke eisen zouden ze moeten voldoen? Welke toonbeelden ontbreken nog? Wat verwacht u van de overheid ten aanzien van deze toonbeelden? En welke instrumenten zijn qua instandhouding daarvoor het meest geschikt? Het definitieve programma wordt begin van het nieuwe jaar in de agenda op desite van de RCE geplaatst. Deelname is gratis, maar u moet zich wel aanmelden. Dat kan via deze link.

Toonbeelden verzamelen en bespreken We houden u graag op de hoogte over de verkenning én we willen samen met u komen tot een lijst van zogenaamde toonbeelden van militair erfgoed in Nederland. De eerste stap daartoe is het verzamelen van toonbeelden via de digitale weg. Kent u fysieke voorbeelden die passen binnen een of meerdere van de 10 verhaallijnen uit het rapport? Mail deze dan voor 11 januari 2019 naar n.hoogendoorn@cultureelerfgoed.nl

#verdedigingserfgoed #platform

190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page