top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Cursus beekherstel en erfgoed


Op woensdag 13 en 27 maart 2019 organiseert de Erfgoedacademie in samenwerking met STOWA en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een tweedaagse cursus, waarin medewerkers van waterschappen, gemeente/provincie of adviesbureaus met behulp van het Handboek 'Beekherstel en Erfgoed' leren om kennis en kwaliteiten van het landschap in te zetten bij beekherstelprojecten. We nodigen je van harte uit om hier aan deel te nemen.

Aanleiding voor deze cursus

Het uitvoeren van een historische analyse van je landschap kan een belangrijke meerwaarde leveren bij het omgaan met ruimtelijke opgaven zoals verdrogingsbestrijding, waterberging en beekherstel. Het zichtbaar maken van veranderingen die het landschap in het verleden heeft ondergaan vergroot het begrip van het watersysteem en helpt in het gesprek over de omgevingskwaliteit van een gebied.

Meer informatie

Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Voor vragen kunt u contact opnemen met cursuscoördinator Johan de Putter 06-47 19 76 10.

Inschrijven kan via de website van de ErfgoedAcademie. Het aantal plaatsen is beperkt. Datum: 13 en 27 maart. Locatie: Amersfoort, RCE, Smallepad 5. Kosten € 495,00 incl het handboek.


203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page