top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Geld, Geweld en Geo-politiek in het Noordzeegebied.


Vrijdag 21 juni 2019 vindt in Zutphen de vijfde editie plaats van het Middeleeuwen Symposium. Thema: ‘Vikingen en Karolingers. Geld, Geweld en Geo-politiek in het Noordzeegebied'.

Vanwege het lustrum doen we ook iets extra’s: op donderdag 20 juni organiseren we een ‘College Tour’ voor liefhebbers op zoek naar verdieping over de negende eeuw.

Dit jaar is de Universiteit Leiden onze kennispartner en twee top-archeologen uit Denemarken en Groot-Brittannië zorgen voor het internationaal perspectief. Dawn Hadley (York University, UK) leidde de opgraving van het opzienbarende Vikingkamp Torksey. Mads Ravn (Vejle Museerne, DK) onderzocht het vikingfort Erritsø. De Karolingische periodes van Brugge en Nijmegen komen aan bod en we krijgen verrassend inzicht in de Viking-neigingen van de Friezen. Frans Theuws (hoogleraar Universiteit Leiden) komt met een gewaagde hypothese over de betekenis en herkomst van sceatta’s, de bekende ‘Friese’ zilveren muntjes.

Het volledige programma treft u aan op: www.middeleeuwen-symposium.nl

De locatie is als vanouds de Zutphense Walburgiskerk. De ‘College Tour’ vindt plaats in de gotische Burgerzaal en biedt 2 excursies.

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page