top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Landschap Verbindt


Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeer het jaarlijkse gezamenlijke symposium, dat plaatsvindt op dinsdag 25 juni 2019. Het onderwerp van deze dag is Landschap Verbindt! U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Hoe verbinden we de opgaven uit de Nationale Omgevingsvisie, verstedelijking, energie & klimaat en landbouwtransitie, met de (ruimtelijke) kwaliteit van ons landschap en cultureel erfgoed? En hoe kan ontwerpend onderzoek en visievorming op regionaal schaalniveau hierbij helpen?

Op deze dag is de rondreizende tentoonstelling ‘Panorama Nederland’ van het College van Rijksadviseurs (CRa) te zien. Deze tentoonstelling toont vanuit een optimistische blik hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien. Daan Zandbelt, architect-stedenbouwkundige en Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, zal aan het begin van de dag de aftrap verzorgen.

Frits Palmboom, stedenbouwkundige en hoogleraar aan de TU Delft, zal spreken over ontwerpend onderzoek en de ruimtelijke mogelijkheden op het gebied van energie in het IJsselmeergebied. En Dirk Sijmons, landschapsarchitect en emeritus hoogleraar aan de TU Delft, zal de relatie tussen stad en natuur belichten. Tijdens het symposium zal ook een podium worden geboden aan een aantal veelbelovende voorbeelden op het gebied van (regionaal) ontwerp en visievorming. We gaan in deelsessies op een aantal specifieke cases in en willen met u nagaan welke lessen hieruit gedestilleerd kunnen worden voor ons landschap van morgen. Het programma van de dag vindt u hier en met deze link kunt u zich aanmelden. De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Met vriendelijke groeten, Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer Susan Lammers, algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

309 weergaven0 opmerkingen
bottom of page