top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Agrarisch erfgoed


Duurzaamheid is de grote opgave voor de aankomende jaren. Maar dat is bij historische boerderijen moeilijker dan bij een nieuwbouwwoning. Wat zijn de mogelijkheden? Tijdens het platform Agrarisch erfgoed op vrijdagmiddag 10 mei gaan we uitgebreid in op duurzame boerderijen. We nodigen u van harte uit om mee te discussiëren of eigen ervaringen in te brengen.

Tijdens het platform laten we voorbeelden zien van de Noord-Hollandse stolpen, maar ook van de Brabantse boerderijen. Twee heel verschillende boerderijtypen, maar zijn de oplossingen ook verschillend? En zijn zonnepanelen op de grote schuur naast de boerderij een optie? Naast verduurzaming kampen veel eigenaren van (historische) boerderijen ook met asbestproblemen. Asbest die op, in of in de buurt van het pand ligt moet uiterlijk in 2024 opgeruimd zijn. Kunnen deze twee opgaven samen tot een oplossing leiden? In Groningen zocht men het uit. De middag wordt geleid door Ton Peters, voorzitter van Agrarisch Erfgoed Nederland (mede organisator van dit platform). We zien u graag op 10 mei in Amersfoort!

Aanmelden Deelname is gratis. U dient zich wel aan te melden middels deze link.

Programma 13.00 Inloop met koffie en thee

13.30 Welkom en inleiding, Duurzame stolpenlogica, Peter van Zutphen – Boerderijenstichting Noord-Holland; Vrienden van de stolp

Duurzame Brabantse boerderijen, Pedro Schamp – Stichting de Brabantse Boerderij

14.45 Pauze

15.15 Zonnepanelen op boerderijen: tussen wal en schip Wim Nugteren – Stichting IJsselhoeven

KRING LOPEN, een interactief theater over de menselijke kant van duurzaamheid Gerard Hendrix – Stichting IJsselhoeven, Asbestsanering, kansen voor duurzaamheid? Gitta op den Akker – projectleider ‘In Groningen gaat het dak eraf’ vm. Bestuurslid Boerderijenstichting Groningen;

16.30 Afsluiting en netwerkborrel

218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page