top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

De Maas en zijn werken


< safe this date: vrijdag 1 november 2019 >

Het bestuur van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap nodigt u van harte uit voor de jaarlijkse Netwerkbijeenkomst op vrijdag 1 november 2019 in Sint Agatha, bij Cuijk. Dit jaar is het onderwerp de Maas en zijn werken.

In 1997 sloten de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincie Limburg de bestuursovereenkomst Maasproject. Aanleiding was de overstroming van januari 1995. Ruim 200.000 inwoners in Limburg, Brabant en Gelderland moeten geëvacueerd worden. Als het water is gezakt, doemt het besef op dat er fundamenteel iets moet gebeuren: de capaciteit van de Maas moet vergroot worden, er komen overstromings-gebieden, er is veel grondverzet nodig en zoals gebruikelijk in projecten van Rijkswaterstraat wordt er veel onderzoek gedaan.

In het programma van deze Netwerkdag, van 10:00 tot 17:00 uur, is er veel aandacht voor de plannen, de stand van zaken, de resultaten van het onderzoek en wat nog er nog gaat gebeuren.

We zijn te gast in Klooster Sint Agatha dat midden in het UNESCO biosfeer gebied Maasheggen is gelegen. Als gebruikelijk op onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst is er ruim de tijd om de omgeving te verkennen.

Het programma is nog in voorbereiding, binnenkort ontvangt u de uitnodiging met mogelijkheden om u aan te melden.

We zien u graag in Sint Agatha, met vriendelijke groet, Hans Renes, voorzitter van het bestuur van het Netwerk Historisch Cultuurlandschap.


228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page