top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNHC

Atlas van het Holoceen

Donderdag 13 februari 20202 09:30 uur

Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort Smallepad 5

Tijdens dit Archeologieplatform praten we graag met u over hoe de Atlas van Nederland in het Holoceen er in 2030 uitziet. We beschikken over een unieke reeks van paleogeografische kaarten van ons land in het Holoceen. Deze kaarten vormen het resultaat van een decennialange en intensieve samenwerking tussen geologen, bodemkundigen, fysisch-geografen en archeologen. De kaarten werden in 2010 in de Atlas van Nederland in het Holoceen samengebracht. Van deze atlas – inmiddels is er een 9de herziene druk – werd onlangs het tienduizendste exemplaar verkocht.

Dit platform wordt georganiseerd door Deltares, TNO en de RCE.Programma

09:30 Inloop met koffie en thee


10:00 Aanvang programma De nieuwste inzichten in de kustontwikkeling van Noord-Duitsland, Dr. Frederike Bungenstock, Niedersächsisches Insitut für Küstenforschung, Wilhelmshaven.


Thematische varianten op de Bosatlas en een visie op de toekomst van atlassen, Peter Vroege, Noordhoff Uitgevers.


Potentie van GeoTop (de 3D-modellering van de Nederlandse ondergrond) voor paleogeografisch onderzoek, Dr. Michiel van der Meulen, TNO.


Een voorstelling van paleogeografische kaarten van Nederland in 2030, Dr. Kim Cohen, Universiteit Utrecht


Uitdagingen om een beter beeld te krijgen van veenontwikkeling in Pleistoceen Nederland, Dr. Roy van Beek en Cindy Quik, Universiteit Wageningen


13.00 Afsluiting


U kunt na afloop op eigen gelegenheid lunchen in ons bedrijfsrestaurant.


Aanmelden De bijeenkomst is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Meld u aan onderstaand aanmeldformulier. Aanmelden

241 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page